Kérjük, olvassa el részletesen ezt az oldalt, majd válassza ki a menüből a nyomtatója típusát és keresse ki az Önnek megfelelő tintapatront ill. utántöltő készletet! Miért költene el nyomtatásra négyszer-ötször annyit, mint amennyit elegendő lenne? Miért dobja ki a kiürült patronjait és vesz helyettük újat, amikor egyszerűen utántölthetné? Olvassa el részletesen, hogyan tud súlyos tízezreket megtakarítani a nyomtatóján! HP tintapatron utántöltő készlet CANON festékpatron utántöltő szett Gyakran ismétlődő kérdések Hírlevél, amely Ezreket ér Önnek! Fizetünk Önnek azért, mert Ajánl Bennünket! Megajándékozzuk Önt és Barátait!


Ha Ön eddig sokallta a Canon patron árakat...
          ...Akkor most a LEHETŐ LEGJOBB HELYEN JÁR!

HP patron utántöltő készletek - Nyomtasson Ön is Ötödáron!
Olvassa végig, hogyan spórolhat meg
akár többszázezer Ft-ot
a következő évek során!


TUDTA, HOGY TINTASUGARAS NYOMTATÓJÁVAL
ÖTÖD- VAGY AKÁR TIZEDÁRON IS NYOMTATHATNA?

HOGY HOGYAN?   Tőlünk most megtudhatja!

 Olvassa el az UTÁNTÖLTÉS? MIÉRT? menüpontot!

CANON PG-512 patron
patron töltési útmutató

Canon patron töltéséhez utántöltő készlet, amellyel ÖTÖD- vagy akár NYOLCADÁRON nyomtathat!
Nemzetközileg elismert minőségű, rendkívül nyomtatófej-kímélő Canon tinta, a legfejlettebb gyártási technológiáknak köszönhetően

Egyszerűen használható, a dobozban részletes, képekkel illusztrált útmutatóval, Canon patron töltő és fúvóka-légtelenítő eszközzel
Kedvező ár, amellyel - még a postaköltséggel együtt is - ÖTÖD- vagy akár NYOLCADÁRON jön ki a nyomtatása
Megbízható, évek óta piacon levő Canon utántöltő készletek, minőségi garanciával
Akár több tízezer Ft-os évi megtakarítás a Canon nyomtatója üzemeltetési költségein
- Nem mindegy!websas.hu

CANON PG-512 fekete patron

Könnyen tölthető, megbízható patron típus. A gyári töltési kapacitása 15 ml, a patron cellájába nem is érdemes ennél több tintát tölteni. Bár a patron kifogyása után általában egy kevés tinta még marad a szivacsban, ennek ellenére kb 10-13 ml tinta beletölthető.

Pár szóban a patron működéséről:

A CANON PG-512 patron fúvókasora nagyon vékony csövecskéket, kapillárisokat tartalmaz, amelyekben egy mikroszkopikus méretű izzószál - egy rövid elektromos impulzus hatására - fel tudja forrósítani a tintát. Az így létrejövő pici gőzbuborék lövi ki a tintacseppet a papírra. Ezek után a tinta újból lehűl, a patron szivacsos állományából ismét tinta jut a kapillárisba, és egy újabb feszültségimpulzussal a következő tintacsepp kilövése történik. Ezt a folyamatot a nyomtató vezérlő szoftvere pontosan koordinálja, a patron mozgását ennek megfelelően vezérli, így a papíron létrejön a nyomtatni kívánt szöveg vagy kép.

Nyilvánvaló, hogy ez a folyamat csak akkor tud önfenntartó lenni, ha a nyomtatás folyamán minden egyes fúvókában (kapillárisban) tinta van, azaz a fúvókák egyike sem levegős. Másrészt, mivel a patron fúvókáit a rajtuk átáramló tinta hűti, így egy tinta nélküli nyomtatási próbálkozáskor (tehát amikor nyomtatunk, de a nyomat csíkozottan vagy teljesen hiányos) a fúvókák túlmelegedhetnek, a bennük levő izzószálak eléghetnek. Ez egyúttal a patron tönkremenetelét jelenti, ugyanúgy, mint például egy izzólámpa esetében az izzószál elégése.

A CANON PG-512 patron - attól függően, hogy mennyire tudunk ügyelni a fúvókasor épségére - kb. 3 - 6 alkalommal tölthető újra.

A patron feltöltése után a nyomtató továbbra is azt fogja jelezni, hogy alacsony a patron tintaszintje, de ezzel ne törődjünk, bátran nyomtassunk vele tovább. A CANON PG-512-es patron esetében nincs lehetőség a tintaszint kijelzés visszaállítására, viszont a legtöbb CANON nyomtató esetében lehetőség van annak kikapcsolására. (Ez a legtöbb nyomtató típusnál úgy történik, hogy amikor a nyomtató a "patron kiürült" hibajelzést írja ki, akkor a (v) (körben háromszög) gombot 10 másodpercnél tovább tartsuk nyomva.)

A C3080B utántöltő készlet - illetve ha a készletünkben levő eszközök már megvannak, a továbbiakban a CIM-04A-Tinta jelzésű kiszerelt tinta - való a patron feltöltéséhez. Az utántöltő készlet tartalmazza a CANON patronok feltöltéséhez szükséges összes felszerelést, 60 ml (kb. 5-6-szori feltöltésre szolgáló) tintát, valamint a képekkel illusztrált, magyar nyelvre lefordított patron-töltési útmutatót is. Az általunk kiszerelt tinta mellé már nem adunk külön feltöltési útmutatót, hiszen az utántöltő készletben ez már benne volt.

A patron feltöltés menete:

A patron fedőlapjáról szedjük le a záró matricát, az alatt találjuk meg a kicsi feltöltő nyílásokat. (Ezek a patron légzőnyílásai is egyúttal, ugyanis nem zárhatjuk le hermetikusan a patron celláit, mert a tintaszint csökkenésével alacsonyabb nyomás, kismértékű vákuum alakulna ki, ami nem engedné kifolyni a tintát a patronból.)

A patron tetején levő pici légzőnyílásokat először fel kell bővítenünk ahhoz, hogy az injekciós tűt be tudjuk szúrni a patron cellájában levő szivacstömbbe. Annyira fúrjuk fel a lyukat, hogy a tű mellett majd könnyen ki tudjon jönni a levegő. Ne essünk abba a hibába, hogy "felpumpáljuk" a patront, mert ha nem tud kijönni a levegő a tű mellett, akkor a felülről betöltött tinta tinta fog azonnal kijönni alul a patron fúvókasorán...

Első lépésként szereljük össze a fecskendőt: csavarjuk bele a mellékelt kinyomószárat, tekerjük rá szorosan a tűt (a védősapkáját használva kulcsként), majd a tűről vegyük le a védősapkát. Szúrjuk le a tűt a patron fedelén levő bármelyik lyukon át, egészen le a szivacstömb aljáig. Lassan nyomjuk bele a patron szivacsos állományába az előírt - illetve beletölteni szándékozott - mennyiségű tintát. A CANON PG-512 patron gyári töltete 15 ml, nem érdemes ennél több tintát beletöltenünk.

Nagyon vigyázzunk arra, hogy ne fecskendezzünk levegőt a patron szivacstömbjébe, főként ne az aljára, a fúvókasor közelébe, mert ez ú.n. légzárványt okozhat. Amikor a fecskendőből a tinta utolsó 1-2 ml-jét töltenénk bele (a 2. ill. 4. töltés során, amikor már fogytán van a fecskendőben levő tinta), inkább álljunk meg és azt az egy-két ml-t már ne töltsük bele, vagy pedig kissé húzzuk ki a tűt és az utolsó pár ml tintát inkább a patron szivacsának felsőbb részébe töltsük, ahol egy esetleges légzárvány már nem fog gondot okozni.

A CANON patron fúvókasorának légtelenítését gondosan végezzük el: Vegyük elő az univerzális légtelenítő toldalékot, húzzuk rá a kis légtelenítőfecskendő csonkjára. A patron legyen olyan helyzetben, hogy a fúvókákat tartalmazó sarka legyen a legalsó pontja. Az univerzális légtelenítő ábráján ez jól látható. Ekkor a kis fecskendővel és a tapadókorong-szerű légtelenító toldalékkal kb. 2 mm-es lépésekkel menjünk végig a fúvókasoron és mindenhonnan szívjunk ki egy kis tintát. Összességében kb. 1 ml tintának kellett kijönnie, miután végigértünk. Győződjünk meg arról, hogy minden fúvókából lett tinta kiszívva.

Ha egy száraz papírzsebkendőn a patron fúvókasora többedszeri próbálkozásra is szép, egészséges lenyomatot hagy, akkor minden bizonnyal a nyomtatás is sikeresen elindul vele. Ha a patron nem teljesen szimmetrikus, ép, vonal alakú lenyomatot hagy, hanem torz, hiányos a csík, akkor szükség lehet a fúvókasor tisztítására. Ezt a következőképpen végezhetjük el:

Tegyünk be egy kistányéron egy vizes papírzsebkendőt a mikrohullámú sütőbe . (A patront SEMMIKÉPPEN ne tegyük be a mikrohullámú sütőbe!) 25-30 másodperc alatt a papírzsebkendőben levő víz átforrósodik. Vegyük ki a kistányért és nyomjuk rá erre a forróvizes papírzsebkendőre a patron fúvókasorát kb. egy percig. Ezt az eljárást többször is megismételhetjük, mindaddig, amíg egy száraz papírzsebkendőn már szép, egészséges, szimmetrikus lenyomatot nem hagy a patron.

Ha készen vagyunk, tegyük vissza a CANON PG-512 patront a nyomtatóba, végezzünk vele egy próbanyomtatást.

Ha a nyomtatáson még némi csíkozást tapasztalunk, az arra utal, hogy valamelyik fúvókát nem sikerült tökéletesen kilégteleníteni, vagy megkezdődött a patron fúvókasorának beszáradása. Ha többszöri próbálkozásra sem boldogulunk a fenti forróvizes patron-tisztítási eljárással, akkor valószínű, hogy kezdjük elérni a patron élettartamának a végét. Ekkor várhatóan a következő patron-kifogyáskor már új patron beszerzésére lehet szükség.

Bízunk benne, hogy a fenti tippjeinkkel, tanácsainkkal Ön is elégedetten és nagyon gazdaságosan használja a CANON nyomtatóját, ezzel sok-sok patron - meglehetősen borsos áron történő - vásárlását elkerülve.

A CANON PG-512 patron töltéséhez szükséges utántöltő készlet:

C3080B: 60 ml fekete tinta, ez a PG-512 patron kb. 5-6-szori gyári szintű feltöltésére elég, 2880 Ft.

Az utántöltő készlet tartalmazza a kb. 5-6 feltöltésre szolgáló tintát, a patron feltöltéséhez szükséges minden felszerelést, valamint a részletes, képekkel illusztrált, magyar nyelvűre fordított patron-töltési útmutatót.

Ha már rendelkezik az utántöltő készlet eszközeivel, akkor elegendő csak tintát rendelnie:

CIM-04A-Tinta: 40 ml fekete tinta, eszközök és patron-töltési útmutató nélkül, 1880 Ft

Postaköltség: 1400 - 1700 Ft, a rendelési űrlapnál leírtak szerint.
Ha kiszámítja, még a postaköltséggel együtt is kevesebb mint tizedáron jön ki a nyomtatása!

Ha Ön a RefillParadise Hírlevélnek olvasója, akkor ne felejtse el a Hírlevelekben levő kedvezménykuponját a rendelésébe bemásolni, mert arra 5% kedvezmény jár Önnek!

Ha bármilyen kérdése van a patron feltöltéssel kapcsolatban,
olvassa el a Gyakori Kérdések Gyűjteményét is! >>>


MEGRENDELÉS

A megrendelt tételeket
    - Az egész ország területén mindenhová postaköltség felszámításával, utánvéttel,
    - Érden 600.- Ft kiszállítási díjjal
(illetve több darab rendelése esetén díjmentesen)
juttatjuk el Önhöz.
(A postaköltség 4000.- Ft alatti rendelésnél 1400.- Ft, 4000.- - 10.000.- közöttinél 1700.- Ft.) (A postaköltség 4000.- Ft alatti rendelésnél 1400.- Ft, 4000.- - 10.000.- közöttinél 1700.- Ft, afelett 2000.- Ft)
(Még ezekkel együtt is sokkal gazdaságosabban jön ki a nyomtatása, mintha boltban vásárolna...)

Rendelését email-ben az info@refillparadise.hu címre küldje, vagy az alábbi űrlapon írja be.

Kérem, hogy az e-mail-ben tüntesse fel
    - a rendelt tételek ink-mate kódjait és darabszámát,
    - a postázási és -szükség esetén- a számlacímet,
    - ha lehet, a telefonszámát (az esetleges félreértések gyors tisztázásához),
    - céges megrendelés esetén a csomag átvételére jogosult személy nevét, illetve az ÁFA-s számla számlacímét, a cég adószámát,
    - ha van kedvezményre jogosító kupon-kódja, akkor feltétlenül írja bele a rendelésébe!
        (Kedvezmény-kuponokat a hírlevelünk megrendelői kapnak. Rendelje meg!)

Köszönjük.

 
Az Ön E-mail címe:


 
Megrendelés,
kérdés, üzenet:
 

                    
 Ne feledje, egyszer az Ön nyomtatójából is kifogy a tinta...
...és akkor szüksége lehet a Refill-Paradise-ra!
Bookmark-olja (tegye be a Könyvjelzők közé) ezt az oldalt, hogy visszataláljon...
Hogy segíthessünk! - CTRL+D


Internet Explorer böngésző használata esetén:
Kattintson a böngészője Könyvjelzők menüpontjára,
majd a Hozzáadás a Könyvjelzőkhez... menüpontra,
végül az [ OK ] gombra.


NETREND Bt.
2030 Érd, Vadkacsa u. 3.
Tel.: (30)218-7667
E-mail: info@refillparadise.hu

Hírek

Jogi nyilatkozat a vásárlás feltételeiről

Címkék: Canon patron töltés, Canon patron feltöltési útmutató, Canon patron leírás, Canon fekete patron, Canon patron töltő tinta